Daily bible

 

Maria statuen i St.Magnus

Seminarets venner

Online gjest

Besøkende: 2980002
RSS feed ( klikk ikon )
Forside arrow Menighetsnytt arrow Mariahagens prosjektet - Takke tale
Utskrift

Mariahagens prosjektet - Takke tale

 
Kjære biskop, kjære gjester, kjære menighet,

Jeg har gledet meg veldig, veldig lenge til denne dagen, til å stå frem her og holde denne takketalen for fullt og vel utført prosjekt.

Det har vært en lang og krevende prosess. Tålmodigheten var mange ganger satt på hard prøve og mange ting måtte falle på plass. Det har vært en lang vei, fra første idé fra den vietnamesiske komiteen, til flere runder i menighetsrådet, godkjennelse fra bispedømmet, og sist men ikke minst: planlegging og praktisk utførelse.

Fra en idé om et beskjedent prosjekt i 2005 har vi underveis funnet ut nødvendighet til å utvide prosjektet til det resultatet vi ser her i dag. Det er mange ting å ta hensyn til. Det kunstneriske: hagen skal se pen ut, og selvfølgelig tilpasses med eksisterende bygg. Samtidig må vi holde tekniske mål og krav. Det har ikke manglet utfordringer underveis. Mest dramatisk var det da vi under oppgraving oppdaget alvorlige fuktskader langs kirkeveggen, det førte til at vi måtte avvike noe fra tegningen for å sørge for god nok drenering. Vi har anskaffet statuen fra Italia med anerkjent kunsttradisjon, og med steinmaterial som tåler klimaet. På sokkelen står det en innskrift på latinsk om copyright av statuens opprinnelse, teksten Ora Pronobis (be for oss), samt signatur av kunstneren og firmalogo.

Vi har nevnt kunstnerisk, teknisk, og sist men ikke minst: funksjonalitet. Området skal jo brukes og tjene for aktiviteter i menigheten. Vi skal ha store flater som barna kan boltre seg på, men samtidig skal hagen se koselig ut. På denne store plenen skal barna leke og more seg, der skal kirkens fremtid vokse frem. Hagens port er som en bro som forbinder den gamle salen og den nye nydelige kirken, som en bro mellom generasjoner. Langs kantene vil hver gruppe i menigheten få sin egen plass å plante selv og symbolisere vår felleskap. Hagen skal være oversiktlig under store arrangementer som dette, men vi skal samtidig prøve å gjøre slik at det blir intimt for enkelte og små bønnegrupper.

Vårt arbeid er ikke helt ferdig, det gjenstår fortsatt en del arbeid som beplanting og finpussing av små detaljer. Likevel vil jeg benytte denne anledningen på vegne av prosjektgruppen å takke for oss, for at dere har gitt oss tilliten og anledning til å jobbe med dette prosjektet. Håper vi ikke har skuffet dere.

Jeg ønsker først og fremst å takke pastor Van og den vietnamesiske komiteen for startskuddet som satte i gang det hele. Takk til pastor Iru med menighetsråd og pastor Hai med den vietnamesiske komiteen for fullførelse av prosjektet. Vi takker biskop Bernt Eidsvig som har kommet hit i dag og velsignet Maria statuen. Ved din tilstedeværelse er seremonien blitt enda mer høytidelig. Og dine velvalgte ordene har virkelig varmet våre hjerter. Hjertelig takk til alle bidrag, både økonomiske og i form av arbeid. Det har vært overveldende! Jeg ønsker veldig gjerne å nevne flere navn i denne forbindelsen, for noen har virkelig bidratt med kjempe mye, enten i form av mange dager hardt arbeid eller økonomiske bidrag på titalls tusener. Men jeg ender opp med å la være å nevne noen navn, fordi alle bidrag - store eller små - er absolutt verdifulle. Det som vi alle kan glede oss mest over er massivt engasjement i menigheten. Vi har vist at vi kan samarbeide over alle grenser, mellom etniske grupper og mellom forskjellige interesse organer, for vi er EN menighet. Hjertelig takk alle sammen!

Jeg vil rette en spesiell takk til dere i prosjektgruppen. Dere har vært ansvarsfulle og velvillig tatt de nødvendige tunge tak for å få jobben unnagjort. Uten den gode dugnadsånden ville dette her kanskje ha kostet millioner. Det har vært en stor fornøyelse å arbeide sammen med dere. Takk for kjempeinnsats!

Som sagt har det vært mye arbeid i alle ledd, men det viktigste kommer først nå: å bruke denne Maria Hagen. Ellers vil bidragene ikke bety noe og alt arbeid vil være forgjeves. La oss komme og tilbe Vår Fru Maria om å gå i forbønn for oss, eller rett og slett bare prate med Vår hellige Mor.

AVE MARIA

av Cuong That Ton